zaterdag 24 september 2016

Voor de 525 Hengelose Veteranen

Ik hoor mijn moeder zingen
over een soldaat alleen op wacht
denkend aan zijn meisje
eenzaam wacht de donkere nacht
ik hoor mijn moeder zingen
hoe oorlog en koude grond
de soldaat doet verlangen
naar zachte woorden uit haar mond

ik hoor mijn moeder zingen
hoe wereldleiders telkens weer
families uit elkaar halen
wanneer houdt het op, wanneer

ik hoor mijn moeder zingen
over soldaten en hun kwartier
hoe een oorlog overwinnen
hoe beschermen, mens en dier

ik hoor mijn moeder zingen
Veteranen, vergeet ze niet
laten wij ze met aandacht omringen
daarom lees ik voor u dit lied

Marijke Agterbosch
Stadsdichter Hengelo
2016-2018


De Nederlandse Veteranen dag is een nationaal initiatief, dat ook plaatselijk wordt opgepakt. Veteranen zijn alle (ex)militairen met de Nederlandse nationaliteit die het Koninkrijk dienden in oorlogsomstandigheden of daarmee overeenkomende situaties, zoals vredesmissies in internationaal verband. Dit jaar organiseert de gemeente Hengelo voor de tiende keer de Hengelose Veteranendag. Tijdens dit evenement zet de gemeente alle Hengelose veteranen in het zonnetje als blijk van waardering en respect voor alles wat ze hebben betekend.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten